Privacyverklaring

24 mei, 2018

Hanneke Massagepraktijk, gevestigd aan Palissander 152, 3315 MP te Dordrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Website: https://www.hannekemassage.nl

Emailadres: info@hannekemassage.nl

Telefoon: 06-41349867.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Hanneke Massagepraktijk verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

– Voor- en achternaam

– Adresgegevens

– Telefoonnummer

– E-mailadres

– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch

– Lijst met contactgegevens van de klant via een app

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Hanneke Massagepraktijk verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou:

– gezondheid

– gegevens van personen jonger dan 16 jaar

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@hannekemassage.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Website
Op onze website maken wij gebruik vanHTTPS. HTTPS is de beveiligde tegenhanger van HTTP. Hierdoor is de communicatie tussen onze website en u volledig versleuteld. Dit is onder andere van toepassing op ons contact formulieren zoals b.v. het maken van een afspraak.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Hanneke Massagepraktijk verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

– Om je zo goed mogelijk te kunnen behandelen, vragen we je gezondheidsgegevens

– Het afhandelen van je betaling

– Je te kunnen appen, bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

– Je te informeren over wijzigingen van onze adresgevens, diensten en producten

– Hanneke Massagepraktijk verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Onze praktijk bewaart de persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realisern waarvoor de gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden

Hanneke Massagepraktijk verstrekt uitsluitend aan derden, als hiervoor akkoord gegeven is door de client.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Hanneke Massagepraktijk gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Hanneke Massagepraktijk en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@hannekemassage.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Hanneke Massagepraktijk wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Hanneke Massagepraktijk neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@hannekemassage.nl.

Tips tegen stress

2 mei, 2018

We leven in een drukke maatschappij. Dat kan stress veroorzaken. Stress kan ervoor zorgen dat je slecht slaapt en het kan op termijn ook lichamelijke klachten geven. Als je dit bij jezelf merkt, kijk dan zelf waarvan je weer kan opladen. Pak meer rust en doe in je vrije tijd de dingen die je leuk vindt: in de tuin werken, muziek maken, creatief bezig zijn. Ook beweging is belangrijk. Je hoeft echt geen topsporter te worden maar ga naar buiten om te fietsen, wandelen of begin weer met de sport die je vroeger gedaan hebt. Je zal merken dat je hier weer energie van krijgt.

Start na je vakantie met meer bewegen of sporten

4 augustus, 2017

Heerlijk dat ontspannen gevoel in de vakantie. Maar ook daar komt een eind aan. Door beweging en sport ben je beter bestand tegen stressvolle situaties. Je kunt op elke leeftijd starten met bewegen en sport. Kies iets dat je leuk vindt en past bij je lichaam, dan houd je het het langste vol. Kijk voor informatie op: https://www.veiligheid.nl/voorkomblessures/starten-met-bewegen

 

De marathon van Rotterdam, 9 april 2017. Een mooie uitdaging!

30 januari, 2017

 

Hierbij enkele tips:

  • Bouw je lange duurloop goed op. Plan deze langste training op een vrije dag.
  • Pak voldoende rust na een zware training. Over het algemeen hebben je spieren 48 uur nodig om goed te herstellen. Bij voldoende rust zal je lichaam steeds sterker worden en dit je prestatie bevorderen.
  • Kies als hersteltraining ook eens voor fietsen of zwemmen. Een andere manier van belasting werkt positief voor het lichaam.
  • Start bij tempotrainingen niet te hard, dan loop je je stuk. Een belangrijke oefening voor de marathon om rustig te starten en zodoende aan het eind genoeg over te hebben.
  • Loop af en toe een wedstrijd. Goed om te wennen aan je eet- en drinkpatroon en het lopen in een massa.
  • In de laatste twee tot drie weken voor de marathon moeten de spieren herstellen van de zware trainingsarbeid. Rust neemt dan de overhand. Dit bevordert ook de opslag van koolhydraten in de spieren.
  • Maak een goed trainingsschema zodat je weet waar je mee bezig bent. Een marathon is een bewuste keuze; andere zaken zoals sociale contacten staan op een lager pitje. Maar je krijgt er iets prachtigs voor terug. Heel veel plezier en succes!

Pijnlijke spieren: last van triggerpoints?

12 september, 2016

Spierklachten kunnen veroorzaakt worden door triggerpoints. Een triggerpoint is een hard aanvoelende plek in de spier die bij normale druk pijn veroorzaakt. Vaak straalt het triggerpoint uit naar een andere plek.

Hoe ontstaan triggerpoints:

  • door een verkeerde beweging of een ongeluk
  • door een verkeerde (werk)houding
  • overbelasting door o.a. sporten
  • stress en vermoeidheid
  • slaaptekort

Behandeling

Cupping nek cupping therapie

Met cupping kunnen triggerpoints effectief behandeld worden. Het komt oorspronkelijk uit China. De plastic cups werken diep in op het bindweefsel: dit zorgt ervoor dat spieren en gewrichten weer mobieler worden. De muziek tijdens de behandeling zorgt ervoor dat je ontspannen de deur uit gaat.

 

Gezonde werknemers

30 maart, 2016

Gezonde werknemers zijn minder vaak ziek. Voldoende bewegen is een van de factoren die hiervoor zorg draagt. Als je elke dag 30 minuten beweegt zorgt dat voor een betere gezondheid.

Beweging zorgt voor:

  • Meer energie en een beter humeur
  • Minder stress
  • Minder overgewicht
  • 50% minder kans op diabetes type 2
  • Minder kans op chronische ziekten
  • Minder ziek zijn

De lente is aantocht; maak tijdens de lunch een wandeling. Na het avondeten is het langer licht ga dan ook naar buiten en ga lekker wandelen, fietsen of sporten. Veel plezier!

 

Negen tips tegen werkstress

1 maart, 2016

werkdruk

Zorg voor een goed contact met collega’s. Praat erover en vraag om hulp als je het echt niet redt.

Zorg voor een opgeruimde werkplek. Dit zorgt voor een prettige start van de dag.

Start met de vervelendste klus. Is het een grote taak, hak het in stukjes en kruis af wat je gedaan hebt in volgorde van urgentie.

Doe na een lastige taak een meer ontspannen routineklus. Loop eens even weg naar de printer of koffiezetapparaat en beweeg je stramme spieren. Ga naar buiten tijdens de lunchpauze: hierna produceer je meer.

Maak aan het eind van de dag een lijstje met daarop de klussen die je de volgende dag moet doen.

Heb je het te druk: leer nee zeggen. Dit zorgt voor onnodige stress.

Telkens je mail of social media checken leidt af. Beperk dit.

Doe na je werk iets ontspannends. Ook al ben je moe: ga na het avondeten wandelen, fietsen of sporten. Zo krijg je weer energie.

Blijf niet stug doorwerken maar maak je werkdruk bespreekbaar. Zowel voor jou als je baas beter dan dat je er mee blijft rondlopen.

 

Schouderblessure?

25 februari, 2016

Een schouderblessure ontstaat door overbelasting: veel in een zelfde houding zitten door je werk of het maken van dezelfde beweging. Het start met lichte pijn, in de tweede fase krijg je bewegingsbeperking. Doe er wat aan!

Onderbreek die houding waarin je zo vaak staat of zit. Beweeg de schouder eens op een andere manier: draaien, heffen of ga sporten. Ook stretchen is goed: gedurende 8 seconden de schouderspieren rekken. Neem een warme douche: dit zorgt voor een betere doorbloeding.

 

Voorkom hardloopblessures

18 februari, 2016

hardlopen 2-2016

Doe rustig aan in de opbouwfase. Train max 10% meer de week er op.

Houd de spieren soepel: doe voor je training een warming-up. Stretch je spieren na de training 8-10 seconden per spiergroep.

Gewrichten kan je sparen door krachtoefeningen. Doe dit onder begeleiding en niet te zwaar!

Zorg goed voor je lichaam. Hierbij hoort goed eten en drinken. Drink 1,5 liter water per dag.

Neem voldoende RUST. Ben je nog niet voldoende uitgerust, pas de volgende training dan aan. Doe je dit niet dan kan je lichaam overbelast raken en ben je vatbaarder voor blessures.

Geniet van het trainen en de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat je in de wedstrijd tot de gewenste prestatie komt. SUCCES.

 

Tips tegen spierpijn

28 januari, 2016

Bewegen:ga niet gelijk zitten na inspanning. Het beste is licht bewegen: pak de fiets of wandel een rondje. Een rustige inspanning bevordert de bloedsomloop!

Stretch de aangedane spieren rustig gedurende 10 seconden. Doe dit 3x per spier. Blijf goed doorademen. Schudt hierna de spier los. Dit zorgt voor een eerder herstel.

Warmte: pak een warme douche. Ook dit stimuleert de doorbloeding.

Massage: dit zorgt voor een sneller herstel en het soepeler worden van spieren. Het haalt de blokkades uit de spieren.

Magnesium is een mineraal dat tegen spierverkramping werkt. Magnesium zit o.a. in groene groenten, tomaat, banaan en bruin brood.